Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Semi orthopedische schoenen zijn bedoeld voor lichtere voetklachten en, in tegensteling tot volledig op maat gemaakte schoenen, fabrieksmatig gemaakt. Ze zijn echter voorzien van extra volume in de leest, waardoor het mogelijk is om individuele aanpassingen binnen en buiten de schoenen aan te brengen.

Maak nu een afspraak

Hoe we te werk gaan bij Semi-orthopedische schoenen

Tijdens de eerste afspraak doen we een voetencheck en meet onze orthopedisch schoenmaker de voorziening aan. Deze aanmeetafspraak duurt ongeveer 45 minuten. Het bestellen van de schoenen en het maken van de voorziening neemt ongeveer vijf weken in beslag, waarna we een afleverafspraak inplannen. Na zes weken komt je terug voor een controle afspraak.

Hoe zien semi- orthopedische schoenen eruit?

Bekijk alle OSB modellen

Wanneer ben je geholpen met semi orthopedische schoenen?

Semi- orthopedische schoenen bieden gerichte ondersteuning en stabiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met milde tot matige voetaandoeningen. Ze zijn niet zoals Volledig Orthopedische Schoenen geheel op maat ontworpen, maar meer gestandaardiseerd. Door specifieke aanpassingen helpen Semi- orthopedische schoenen echter bij het corrigeren van loopafwijkingen en het verminderen van drukpunten, wat de algehele voetgezondheid bevordert. Ze zijn een ideale keuze voor mensen die behoefte hebben aan verbeterd comfort en functionaliteit zonder de volledige aanpassingen van orthopedische schoenen.

Lees alles over voetaandoeningen

Vergoeding van Semi- orthopedische schoenen

Deze aanpassing aan schoenen dient voorgeschreven te worden door een medisch specialist, in geval van het eerste paar. Voor een eventueel vervolgpaar heb je geen verwijzing meer nodig. Onze orthopedisch schoenmaker kan op basis van jouw polisvoorwaarden bekijken of je recht hebt op vervolg- of reserveparen. Semi- orthopedische schoenen worden deels vergoed door jouw zorgverzekeraar exclusief de eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld en is wettelijk bepaald.

Lees meer over vergoedingen