Voetklachten: Het complete overzicht

Voetproblemen komen veel voor en kunnen zich op verschillende plekken voordoen die erg specifiek zijn. Deze problemen kunnen van tijdelijke aard zijn, maar ook zeker langdurig of zelfs permanent zijn. We zetten een aantal veelvoorkomende aandoeningen waarbij orthopedische schoenen een rol kunnen spelen en aandoeningen per voetdeel op een rij!

Veelvoorkomende voetklachten waarbij orthopedische schoenen kunnen helpen

Pijn achterkant voet (hiel en achilles)

Pijn in de hiel en achillesklachten kunnen verschillende oorzaken hebben en veelal geassocieerd worden met overbelasting of letsel. De pijn kan zich specifiek voordoen aan de onderkant van de hiel, met name rondom de aanhechting van de peesplaat (fascia plantaris) aan het hiel-bot. Daarnaast kunnen achillespeesklachten zich manifesteren als pijn, stijfheid en soms zwelling in de pees zelf, vooral rondom het hielbeen en de kuit.

We sommen een aantal veelvoorkomende aandoeningen op, waarover je meer kunt lezen in het geval orthopedische schoenen een rol kunnen spelen:

Pijn aan voorvoet

Aan de voorvoet kan pijn zich specifiek voordoen in het gebied van de bal van de voet en de tenen. Het kan zich ook uitbreiden naar specifieke gewrichten of botten in dit gebied, zoals het metatarsofalangeale gewricht (het gewricht tussen de middenvoetsbeentjes en de tenen). Klachten aan de voorvoet worden vaak geassocieerd met stekende, brandende of zeurende pijn, vooral tijdens het lopen, staan of schoeisel dragen.

Veelvoorkomende klachten aan de voorvoet zijn onder andere:

Pijn aan onderkant voet

Pijn aan de onderzijde van de voet kan op verschillende plaatsen worden gevoeld, afhankelijk van de specifieke aandoening. De specifieke symptomen kunnen variëren, maar stekende of brandende pijn komt vaak voor. Daarnaast kunnen er ook andere symptomen optreden, zoals zwelling, roodheid, gevoelloosheid, tintelingen of een verandering in de vorm van de voet.

Veel voorkomende klachten aan de onderzijde van de voet zijn:

Ervaar je een deel van deze klachten? Orthopedische schoenen kunnen een uitkomt zijn! Neem contact op voor advies en om de specifieke symptomen en klachten met een schoentechnoloog van Leonis te bespreken.

Pijn zijkant voet

Afhankelijk van de oorzaak, kan pijn aan de zijkant van de voet op verschillende plaatsen worden gevoeld. Stekende of brandende pijn zijn vaak gemelde symptomen bij klachten aan de zijkant van de voet. Andere symptomen kunnen zijn zwelling, gevoeligheid bij aanraking, moeite met bewegen of ondersteunen van het lichaamsgewicht, en in sommige gevallen een knappend of krakend geluid bij beweging.

Aandoeningen met pijn aan de buitenzijde:

Problemen met pijn aan de binnenzijde:

Veelvoorkomende klachten:

Pijn bovenkant voet

Pijn aan de bovenkant van de voet kan variëren van een doffe pijn tot een stekend of brandend gevoel. De pijn kan worden gelokaliseerd in de buurt van de tenen, op de voetrug of rond de enkel.

Veelvoorkomende problemen aan de bovenkant van de voet zijn onder andere:

Voetklachten behandelen met orthopedische schoenen

Elke klacht is anders en vergt een andere manier van denken en behandelen. Een belangrijke kernwaarde van Leonis Schoentechniek is een persoonlijke benadering, en het geven van persoonlijk advies en behandeling.

Orthopedische schoenen worden gemaakt om te voorzien van de behoeften van mensen met voetklachten, zoals bijvoorbeeld bij reuma en diabetes. Deze schoenen bieden op maat gemaakte ondersteuning en kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele mobiliteit en comfort.

Plan een afspraak