Artrose in de voet

Artrose zorgt ervoor dat het kraakbeen dunner en zachter wordt, en is een proces dat langzaam verloopt en erger zal worden. Klachten zullen daarom altijd in zekere mate aanblijven, maar kunnen verlicht worden. Bij artrose in de voet is er minder kraakbeen aanwezig tussen twee kleine botjes in de middenvoet.

artrose

Hoe kun je artrose in de voet herkennen?

Enkele veelvoorkomende symptomen van artrose in de voet zijn onder meer:

Als je één of meer van deze symptomen ervaart, is het belangrijk om een huisarts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelingsplan.

Oorzaken

Mogelijke oorzaken van artrose kunnen te maken hebben met het volgende:

In de meeste gevallen is artrose te wijten aan een combinatie van deze factoren.

Hoe kunnen orthopedische schoenen helpen bij artrose?

Orthopedische schoenen kunnen bijdragen aan het verminderen van de pijnklachten en het afremmen van de artrosevorming. Door de druk onder je voet beter te verdelen en de voet- knie- en heupstand te beïnvloeden, kan de hoeveelheid belasting die je voet aan kan worden vergroot en de pijn verminderen.

Meestal kunnen steunzolen al voor verlichting zorgen, maar in overleg met de therapeut kan ervoor gekozen worden om orthopedische schoenen te adviseren. Speciaal ontworpen schoenen kunnen de pijn soms nog meer verminderen en het bewegingsbereik vergroten.

Een orthopedisch specialist van Leonis heeft tevens ervaring als podotherapeut en kan advies geven met een gepersonaliseerd behandelplan voor artrose in de voeten.

Ben je benieuwd of orthopedische schoenen je inderdaad kunnen helpen bij jouw klachten?

Maak nu een afspraak