Verstijving van de grote teen (Hallux Rigidus- Limitus)

Je kunt je grote teen niet goed bewegen, het gewricht lijkt te verstijven. Naast pijn bij het sporten, wandelen en traplopen heb je moeite met het vinden van goed passende schoenen. Mogelijk duidt dit op Hallux Rigidus- Limitus, een aandoening waarbij er stijfheid en beperkte beweging optreedt in het gewricht van de grote teen, en wat kan leiden tot pijn, een mogelijke zwelling en moeite met lopen.

Oorzaken van verstijving in de grote teen

Een verstijving van de grote teen kunnen te maken hebben met het volgende:

Wat kun je ertegen doen?

Om de verstijving te verminderen is het belangrijke om voldoende rust te nemen. Behandelingen kunnen daarnaast variëren van fysiotherapie, steunzolen, orthopedische schoenen, pijnmedicatie en in sommige gevallen zelfs chirurgische ingrepen.

Extra tip: Sommige hardloopschoenen hebben zo’n prima afwikkeling van de voet dat ze direct bepaalde klachten kunnen verlichten.

Hoe kunnen orthopedische schoenen helpen bij Hallux Rigidus- Limitus?

Orthopedische schoenen kunnen helpen door de druk op de grote teen te verminderen en de voet in een meer comfortabele en natuurlijke positie te ondersteunen. Ze kunnen ook de impact op de gewrichten verminderen en de mobiliteit verbeteren.

Advies inwinnen voor de juiste behandeling en schoenen bij een verstijfde grote teen?

Maak nu een afspraak