Diabetes voet

Diabetes is een aandoening waarbij het lichaam problemen heeft met het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot zenuwbeschadiging en verminderd gevoel in de voeten. Diabetesvoeten is een veelvoorkomende complicatie bij mensen met diabetes.

Symptomen: Hoe kun je diabetesvoeten herkennen?

We sommen een aantal bekende symptomen van Diabetes voet op:

Oorzaken van diabetes voet

Diabetesvoeten worden veroorzaakt door schade aan de zenuwen (neuropathie) en verminderde bloedcirculatie (vasculaire problemen) als gevolg van langdurig hoge bloedsuikerspiegels.

Behandeling

Voor diabetesvoeten is het belangrijk om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, regelmatige controle van de voeten uit te voeren, goede voetverzorging te handhaven, en medische hulp te zoeken bij eventuele tekenen van infectie of wondjes.

Hoe kunnen orthopedische schoenen helpen bij diabetesvoeten?

Orthopedische schoenen kunnen helpen door drukpunten te verlichten, de bloedcirculatie te bevorderen, en het voorkomen van wrijving en irritatie die wonden kunnen veroorzaken. Ze bieden ook extra ondersteuning en bescherming voor gevoelige voeten.

Het is echter belangrijk om met een medisch professional te overleggen over de juiste schoenen en behandelingsopties voor diabetesvoeten, aangezien elk geval uniek is.

Heb je last van Diabetesvoeten en ben je op zoek naar vrijblijvend advies over orthopedische schoenen?

Maak nu een afspraak