Doorgezakte voeten

Doorgezakte voeten, ook wel platvoeten genoemd, worden gekenmerkt door een verminderde of afwezige voetboog, waardoor de gehele voetzool de grond raakt bij staan.

Doorgezakte voeten Symptomen: Hoe kun je het herkennen?

Mogelijke symptomen zijn pijn in de voet, enkels of benen, vermoeidheid na staan of lopen, en moeilijkheden bij het vinden van goed passend schoeisel.

Oorzaken van Doorgezakte voeten

De oorzaken van doorgezakte voeten kunnen divers zijn, waaronder aangeboren afwijkingen, letsel, overmatige belasting door overgewicht of intensieve lichaamsbeweging, en veroudering.

Doorgezakte voeten kunnen ook een gevolg zijn van gewichtstoename bij zwangerschap. De pijnklachten kunnen wegtrekken na de bevalling, maar mogelijk blijven de klachten aanwezig doordat de voet doorgezakt blijft.

Wat kun je doen tegen Doorgezakte voeten?

Om doorgezakte voeten te behandelen, kan een arts aanbevelen om speciale oefeningen en fysiotherapie om de spieren te versterken en de voetboog te ondersteunen. Het dragen van goed ondersteunend schoeisel en het vermijden van langdurige blootstelling aan harde oppervlakken kan ook helpen.

Hoe kunnen orthopedische schoenen helpen bij doorgezakte voeten?

Orthopedische schoenen kunnen de positie van de voet verbeteren door extra ondersteuning en stabiliteit te bieden. Deze schoenen kunnen de voetboog ondersteunen en de druk gelijkmatig verdelen over de voet, waardoor pijn en ongemak verminderen en de functionaliteit verbetert. Daarnaast kunnen aangepaste inlegzolen en specifieke schoenaanpassingen, zoals verhogingen, worden gebruikt om de voet in een meer neutrale positie te plaatsen. Het is belangrijk om een specialist te raadplegen voor advies over de meest geschikte behandeling voor doorgezakte voeten.

Ben je benieuwd of jouw pijn inderdaad aansluiten bij doorgezakte voeten en wat voor orthopedische schoenen zouden kunnen helpen?

Maak nu een afspraak