Klompvoet

Een klompvoet is een aangeboren afwijking waarbij de voet in een afwijkende positie staat, vaak naar binnen gedraaid en naar beneden gebogen.

klompvoet

Hoe herken je een klompvoet?

Het kan doorgaans gemakkelijk worden herkend aan de onnatuurlijke positie van de voet en de moeite om de voet in een normale positie te brengen.

Mogelijke oorzaken van klompvoeten

De oorzaken van voetproblemen bij klompvoeten zijn meestal genetisch van aard. Het kan ook verband houden met factoren in de baarmoeder, zoals omgevingsinvloeden of genetische mutaties.

Behandelen van klompvoeten met orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen kunnen helpen bij klompvoeten door de voet in de juiste positie te ondersteunen, druk te verlichten en de groei van de voet in de juiste richting te bevorderen. De schoenen zijn speciaal ontworpen om de voet op de juiste manier te ondersteunen en kunnen bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit en het voorkomen van complicaties.

Het is van essentieel belang dat kinderen met klompvoeten door specialisten worden behandeld om de juiste behandelingsmethode te bepalen, inclusief het gebruik van orthopedische schoenen.

Heb je last van klompvoeten en heb je advies nodig over een nieuw paar orthopedische schoenen? Maak nu een vrijblijvende eerste afspraak!

Maak nu een afspraak