Pijn in achillespees

De achillespees wordt gevormd door het samenkomen van de kuitspieren. Deze worden geactiveerd wanneer je op je tenen gaat staan. Om deze reden wordt er bijvoorbeeld tijdens het sporten veel kracht op de achillespees uitgeoefend.

achillespees

Oorzaken van pijn in de achillespees

Overbelasting is de grootste boosdoener bij klachten aan de achillespees. Er is dan sprake van een ontstekingsreactie aan de pees of degeneratie van het peesweefsel. Het kan echter ook zo zijn dat er sprake is van een combinatie van deze ontstekingsreacties.

Daarnaast is ongelijkmatige belasting van het peesweefsel soms ook de boosdoener. Er kunnen hierdoor kleine beschadigingen in het peesweefsel ontstaan, wat ervoor zorgt dat er een ontsteking ontstaat.

Er zijn interne en externe factoren die een rol kunnen spelen bij het oplopen van een achillespeesblessure.

Interne oorzaken

Externe oorzaken

Hoe kunnen orthopedische schoenen helpen bij Achillespees ontsteking?

Orthopedische schoenen kunnen de druk op de achillespees verminderen en de voet in een positie houden die de spanning op de pees verlicht, waardoor ontsteking kan afnemen en genezing kan bevorderen.

Heb je klachten die inderdaad aansluiten bij Achillespees en wil je weten of orthopedische schoenen zouden kunnen helpen?

Maak nu een afspraak