Trauma voet en bijbehorende voetproblemen

Een voettrauma is een verwonding of letsel aan de voet die vaak wordt veroorzaakt door een directe klap, stoot, val of ongeval. Veelvoorkomende voorbeelden zijn botbreuken of verstuikingen.

verzwikte enkel naar buiten (inversie)
verzwikte enkel naar binnen (eversie)

Foto links: verzwikte enkel naar buiten (inversie) Foto rechts: verzwikte enkel naar binnen (eversie)

Symptomen: Hoe kun je het herkennen?

Voetproblemen na een trauma kunnen worden herkend aan symptomen zoals pijn, zwelling, roodheid, blauwe plekken, moeite met lopen of bewegen, en mogelijk misvorming van de voet.

Oorzaken

Een voettrauma kan onder andere worden veroorzaakt door:

Behandeling van voettrauma

Het is essentieel om direct medische hulp te zoeken na een voettrauma om een juiste diagnose te krijgen en een passend behandelplan op te stellen. Een onmiddellijke behandeling kan verdere schade voorkomen en helpen bij een snel herstel.

De behandeling kan bestaan uit rust, ijs, compressie, elevatie (RICE-methode), fysiotherapie, of in ernstigere gevallen chirurgie.

Hoe kunnen orthopedische schoenen helpen bij een voettrauma?

Orthopedische schoenen kunnen helpen bij voetproblemen na een trauma door ondersteuning en stabiliteit te bieden aan de voet en enkel. Deze schoenen kunnen ook speciaal worden aangepast om de druk op bepaalde gebieden te verlichten en het genezingsproces te bevorderen.

Het is belangrijk om samen met een medische professional te bespreken of orthopedische schoenen geschikt zijn voor specifieke voetproblemen na een trauma.

Maak nu een afspraak