Mooie orthopedische schoenen voor dames: ze bestaan!

Je weet het zeker: je hebt orthopedische schoenen nodig. Wanneer je echter ‘mooie orthopedische schoenen’ intoetst op Google, schrik je van de resultaten. Er zit weinig leuks tussen. De meeste modellen ogen vrij lomp, saai en oubollig. Maar dat wil je niet!

Geen zorgen, dames. De ontwikkelingen op het gebied van orthopedische schoenen hebben niet stilgestaan. Integendeel! Aangepaste schoenen kunnen ook super hip zijn. Lees maar eens verder!

De geschiedenis van de aangepaste schoen

Wist je dat de orthopedische schoen al eeuwenlang bestaat? De geschiedenis begint bij de Egyptische beschaving, ofwel de tijd van de jonge farao Toetanchamon. In het graf van de farao Toetanchamon zijn drie paar sandalen gevonden met een ‘orthopedisch tintje’. Onder de tenen bevond zich een extra horizontale band die voor extra stevigheid zorgde. En dat was bijzonder. Alle andere sandalen waren namelijk niet voorzien van zo’n bandje.

Terwijl in Egypte schoenen op maat werden gemaakt, gebeurde in het oude Rome ongeveer hetzelfde. Ook daar werden speciale schoenen gemaakt ter correctie van voetafwijkingen. Maar, net als bij de Egyptenaren, bleef het tot de middeleeuwen slechts bij ‘extra bandjes’.

Vanaf de middeleeuwen kwam de ontwikkeling van orthopedische schoenen in een stroomversnelling. Ambachtslieden begonnen schoenen op maat te maken voor mensen met voetafwijkingen, met name voor de adel en andere hooggeplaatste personen. Omdat deze schoenen extra “speciaal” waren, werden ze vaak nog eens (extra) versierd. Weliswaar met rijke details. Fantastisch, toch?

Met de opkomst van de moderne geneeskunde in de 19e en 20e eeuw werden orthopedische schoenen steeds meer geavanceerd. De focus lag vooral op het bieden van functionele ondersteuning en correctie. Helaas werd het esthetische aspect steeds vaker verwaarloosd. Orthopedische schoenen werden steeds vaker geassocieerd met lompheid en gebrek aan stijl. En die gedachten lijken nog steeds dominant te zijn. Auch.

Moderne ontwikkelingen

Tijden zijn veranderd. Net als in de middeleeuwen, zijn fabrikanten van aangepaste schoenen ervan overtuigd dat comfort en stijl hand in hand kunnen gaan. Ze zijn niet enkel verkrijgbaar in bruin, zwart of grijs. Integendeel. Tegenwoordig is alles mogelijk!

Naast de kleur, zijn ook de materialen (van de zolen) zijn veranderd. Harde, stevige materialen hebben plaats gemaakt voor zachte, verende materialen. Hierdoor zijn de schoenen niet alleen lichter qua gewicht, maar zijn ze ook een stuk compacter en lichter. Net als al die andere trendy en eigentijdse sneakers op de markt. Maar goed, dan is de vraag: waar vind je van die hippe orthopedische schoenen?

Een vraagje: heb jij al op onze website gekeken? Wij hebben schoenen en pantoffels voor jong en oud. En die zijn net zo hip als de schoenen die verkrijgbaar zijn via Wehkamp, Zalando of andere grote(re) merken.

Modieus én comfortabel: het kan!

Dus lieve dames, ontspan. Zelfs in de wereld van de aangepaste schoenen zijn er talloze mogelijkheden dankzij de voortdurende ontwikkelingen in de orthopedische schoenenindustrie. Je hoeft niet te kiezen tussen modieus of comfort. Je kunt het allebei hebben!

Bij Leonis Schoentechniek vind je de perfecte paar schoenen die zowel je voeten als je zelfvertrouwen een boost geven!

Bij Leonis Schoentechniek vind je hippe orthopedische schoenen die zowel je voeten als je zelfvertrouwen een boost geven!

 

Terug naar het blog overzicht