Aanbod

Bij Leonis Orthopedische Schoentechniek gebruiken wij de modernste technische apparatuur. Met veel passie en precisie vinden wij de juiste balans tussen vorm en functie. Hierdoor zorgen wij dat de schoen perfect past. 

De overstap naar orthopedische schoenen is niet gemakkelijk. Daarom zorgen wij voor begeleiding in het proces van aanpassen en wennen. Het belangrijkste is namelijk dat jij je goed voelt. Hierbij schakelen we vaak de huisarts, fysiotherapeut, revalidatiearts of orthopedisch chirurg in. 

Soorten orthopedische schoenen

OSA Leonis Orthopedische Schoentechniek Leonis Schoentechniek

Orthopedische schoenen (OSA)

Orthopedische schoenen, ook wel OSA genoemd, zijn nodig indien door een stoornis, door een afwijking in- of het verlies van functies of anatomische eigenschappen van de voeten, eenvoudige middelen niet (meer) voldoende zijn om voetproblemen te behandelen. Maatwerk is dan de oplossing.

Bij Leonis Orthopedische Schoentechniek ben je in goede handen als we het over het aanmeten van orthopedische schoenen hebben. Om de juiste balans te vinden tussen vorm en functie meten we de voeten met behulp van moderne apparatuur zoals 3d scanners. Dat doen we nog steeds met veel passie en precisie om ervoor te zorgen dat de schoen perfect past.

Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Een (semi-) orthopedische schoen is allang geen lelijke, ouderwetse of lompe schoen meer. Wij vinden het uiterlijk van de schoen net zo belangrijk als jij. We begrijpen namelijk dat je goedgekleed door het leven wilt gaan. Daarom is de keuze in modellen voor de schoen tegenwoordig erg groot.

De fabrikanten spelen goed in op de vraag naar moderne (semi-) orthopedische schoenen. Er zijn veel keuzemogelijkheden, maar je moet aan de eisen van de zorgverzekeraar voldoen om ze vergoed te krijgen. 

OSB Leonis Orthopedische Schoentechniek Leonis Schoentechniek.jpeg
OVAC Leonis Orthopedische Schoentechniek Leonis Schoentechniek.jpeg

Orthopedische verandering aan confectieschoenen (OVAC)

Een geringe aanpassing aan de confectieschoen of sportschoen is vaak al voldoende om kleine voetproblemen op te lossen. Dit kan zowel een aanpassing aan de binnenkant of buitenkant van de schoen zijn, zoals het verbeteren van de afwikkeling of het verhogen van de hak of zool. Door deze aanpassing(en) loop je een stuk comfortabeler of ervaar je bijvoorbeeld een merkbare verbetering in het looppatroon.

Verbandschoenen en pantoffels

Je bent niet altijd op pad, dus je hebt ook niet altijd je schoenen aan. Ook als je je schoenen niet aan hebt, wil je goed voor je voeten zorgen. Daarom hebben wij bij Leonis Orthopedische Schoentechniek ook pantoffels, verbandschoenen en huisschoenen in het assortiment. Speciaal voor de luie zondag, je vrije (middag) of voor de thuiswerkdagen, want ook die moeten comfortabel voelen!

Assortiment

In ons assortiment vindt je pantoffels voor dames en heren van merken zoals:

  • Berkemann
  • Hot Potatoes
  • Solidus
  • Warmbat
  • Rohde
  • Finn Comfort
  • Wolky
Verbandschoenen en pantoffels Leonis Orthopedische Schoentechniek Leonis Schoentechniek
Werkschoenen en Veiligheidsschoenen Leonis Orthopedische Schoentechniek Leonis Schoentechniek

Werkschoenen

Wij zijn gespecialiseerd in gecertificeerde (orthopedische) veiligheidsschoenen en werkschoenen. Onze orthopedisch schoentechnicus geeft advies en bekijkt samen met jou welke schoen het best bij jou past.

Hierbij houden wij ons aan de strenge Europese certificering en normering voor veiligheidsschoenen. 

Orthopedische beroepsschoenen en werkschoenen

Orthopedische werkschoenen vallen onder de O-klasse (occasional) en heeft geen composiet beschermneus (stalen neuzen). Deze werkschoen wordt gedragen op werkplekken waar het risico op vallende voorwerpen gering is.

Veiligheidsschoenen vallen onder de S-klasse (safety). Deze schoenen beschermen de voeten tegen vallende voorwerpen met een energiewaarde tot 200 joule en is wel voorzien van een composiet beschermneus. Daarnaast zijn de coderingen van een schoen belangrijk om te weten hoe waterdicht de schoen moet zijn en in welke mate de voet beschermd is tegen zoolpenetratie.

Onze orthopedisch schoentechnicus geeft advies en samen bekijken jullie welke schoen bij jou past.

Gecertificeerde steunzolen voor veiligheidsschoenen

Dat de steunzolen die je in je vrijetijdsschoenen draagt, niet zomaar in je veiligheidsschoenen gelegd kunnen worden, is bij velen niet bekend.

De combinatie van veiligheidsschoen en steunzool moet volgens de wet gecertificeerd zijn. Wanneer dit niet het geval is, heeft de werkgever volgens de nieuwe PBM-verordening 2016/425 grote kans op strafrechtelijke vervolging.

Kijk ook eens op deze pagina's

Aandoeningen

Wil je weten met welke aandoeningen je bij Leonis Orthopedische Schoentechniek terecht kan?

Verzekering

Wil je meer weten over wat er wel en niet vergoed wordt vanuit jouw verzekering? Lees dan snel verder.

Contact

Kom je het liefst zo snel mogelijk met ons in contact? Klik dan op de onderstaande knop en maak een afspraak!