Orthopedische schoenen alleen maar voor oude mensen? Echt niet! En dit is waarom.

Zeg “orthopedische schoenen” en veel mensen denken helaas gelijk aan oude mensen. Deels natuurlijk door de toch wat saaiere modellen, waar we eerder over schreven, maar deels ook omdat er weinig bekend is over het gebruik van orthopedische schoenen bij jongere generaties.

We nemen je daarom graag mee in een aantal redenen waarom orthopedische schoenen écht niet alleen voor oudere mensen bestemd zijn!

Tijdloos ontwerp en comfort voor jong en oud

Bij Leonis Schoentechniek geloven we sterk in persoonlijk contact en begrijpen we dat elke klant uniek is. Of je nu jong bent of op leeftijd, bij ons ben je welkom. Voetproblemen kennen namelijk geen leeftijdsgrens.

Denk bijvoorbeeld aan hielspoor, dat kan ontstaan door overbelasting, of platvoeten, die het gevolg kunnen zijn van diverse factoren, waaronder overbelasting en zwakke spieren. Ook bij kinderen komen voetproblemen voor. Door het groeiproces van het kind kan er een verkeerde belasting van spieren en pezen plaatsvinden, waardoor diverse problemen kunnen ontstaan. Je hoeft dus niet oud te zijn om voetproblemen te hebben!


Doordat wij benaderbaar zijn en werken vanuit een visie waarin persoonlijk contact belangrijk is, kunnen we zorgen voor een ontwerp dat echt bij jou past. Zo zorgen we dat de klachten verminderen terwijl jij je schoenen met trots draagt omdat je ze mooi vindt!

Ondersteuning bij het sporten, ongeacht je leeftijd

Sport is van onschatbare waarde voor een gezonde levensstijl, ongeacht je leeftijd. Elke sporter kan dan ook baat hebben bij orthopedische sportschoenen. Orthopedische sportschoenen kunnen namelijk sport gerelateerde overbelasting of voetproblemen voorkomen en kunnen blessures verlichten. De schoenen zijn speciaal ontworpen om de voet en enkel te ondersteunen tijdens fysieke activiteiten, wat kan helpen om blessures te voorkomen. Wanneer je dus een actieve levensstijl hebt of veel sport, overweeg dan het gebruik van orthopedische sportschoenen voor extra bescherming. Ongeacht je leeftijd!

Als een volledig paar orthopedische schoenen nog niet nodig is, kan je ook overwegen om een orthopedische verandering aan confectieschoenen (OVAC) te overwegen. Zelfs kleine veranderingen aan de binnen- of buitenkant van je sportschoenen kunnen al aanzienlijke verbeteringen opleveren zonder dat je meteen volledige orthopedische schoenen hoeft aan te schaffen.

Beter voorkomen dan genezen

Als laatst: voorkomen is en blijft beter dan genezen. Wachten tot je ouder wordt om te beginnen met het dragen van orthopedische schoenen is dan ook niet altijd de meest slimme keuze. Hoewel veel mensen denken dat orthopedische schoenen voornamelijk worden voorgeschreven door podologen en orthopedische specialisten om bestaande problemen te verlichten, is het belangrijk om je te realiseren dat ze ook een waardevol kunnen zijn als preventief hulpmiddel.

Als je merkt dat je regelmatig last hebt van pijnlijke voeten of knieën, kan het dragen van orthopedische schoenen je écht helpen voorkomen dat deze problemen erger worden naarmate je ouder wordt. Het zou toch zonde zijn als je hier later spijt van krijgt. Wacht niet tot de problemen erger worden, loop er niet voor weg.

Ik nodig je uit

Bij Leonis Schoentechniek verwelkomen we mensen van alle leeftijden, want het welzijn van je voeten en het voorkomen of behandelen van problemen is van belang, ongeacht je leeftijd. Moderne orthopedische schoenen zijn verre van saai en bieden voor ieder wat wils. We denken graag met je mee over de perfecte schoenen, zowel ter ondersteuning en oplossing voor voetproblemen als qua design.
 

Leonis Schoentechniek denkt graag met je mee over de perfecte schoenen, zowel ter ondersteuning en als oplossing voor voetproblemen als in het gewenste ontwerp. Wil je ook weten wat we voor jou kunnen betekenen of ben je benieuwd naar de verschillende opties? Neem dan contact met ons op 085-0063026 of mail ons op info@leonisschoentechniek.nl.

Terug naar het blog overzicht